Всичко, което ви е необходимо за вашата лятна почивка

Ето, че дългоочакваният момент е дошъл и цялото семейство тръпне в очакване, защото предстои най-хубавото време от годината - лятната почивка. Но за да бъде тя наистина незабравима, необходимо е да се подготвите добре като предвидите да вземете със себе си най-важните неща, които ще направят ваканцията възможно най-приятна. Без претенции за изчерпателност, сега ще споменем част от тях, за да ви помогнем да си прекарате наистина страхотно.

© Сн.: Shutterstock

Външна батерия

Тя ще ви бъде много полезна по време на пътуването. Особено ако сте от тези хора, които постоянно използват електронните си устройства – за да разговаряте с близки, колеги и приятели, да сърфирате, да чатите и всичко останало, което обичате да правите. Знаем, че батериите имат навика да се изчерпват точно в най-неподходящия момент, а на безплатен WiFi едва ли можете да се надявате навсякъде. Затова не забравяйте да сложите в багажа си една преносима батерия – със сигурност ще ви потрябва.

Нов смартфон

По-нов модел, с повече функции – ако старият ви смартфон постоянно ви лази по нервите, значи заслужавате нещо по-добро. Все пак отивате на почивка и трябва да се забавлявате, а не да се ядосвате за дреболии. Пък и новата покупка със сигурност ще вдигне настроението ви, още повече, че смартфонът е постоянно в ръцете ви – за да снимате мили моменти от ваканцията, да разговаряте по телефона, да споделяте в социалните мрежи и така нататък.

Помислете също и за добър калъф за смартфон, който да пази устройството от евентуални външни наранявания, както и ако неволно го изтървете или пък залеете с вода или друга течност.

Термос

Термос или чаша с термо ефект са идеалното допълнение към багажа ви, когато се стягате за почивка. Няма значение дали сте запътили към плажа, или предпочитате прохладата в планината - топла напитка никога няма да ви е излишна. Може да изберете вашия термос с различна вместимост, в зависимост от това дали ще се ползва само от един човек, или от няколко души едновременно. По отношение на чашите с термо ефект, разнообразието от дизайни и цветове е невероятно. За вас, за вашата половинка, за децата ви – моделите са толкова очарователни, че едва ли ще ви бъде трудно да направите добър избор.

Слънчеви очила

Без тях не може да мине никой, който се отправил на лятна почивка. Слънчевите лъчи са безмилостни и затова трябва да предвидите добра защита за очите. Сред огромното разнообразие на слънчеви очила за деца и възрастни потърсете такива, които предоставят по-добра защита срещу ултравиолетовите лъчи.

Плажна чанта

И без нея не можем, ако сме решили да почиваме на море. Има страхотни модели, които са изключително практични, защото в тях можете да поберете всички необходими аксесоари. Специално за малките дами са предвидени прекрасни серии с изображения на любими анимационни герои и дори в комплект със слънчеви очила! Пъстроцветни и очарователни, тези плажни чанти ще дарят своите притежателки с много настроение и усмивки.

Забавления за децата

Ако сте на почивка семейно, то тогава в никакъв случай не трябва да пренебрегвате забавленията за деца. Това могат да бъдат най-различни играчки и аксесоари, с които да им гарантирате чудесни мигове по време на лятната почивка.

Надуваем дюшек и надуваеми играчки

Времето, прекарано на плажа, е винаги много по-забавно с надуваем дюшек. Съществуват толкова красиви модели с 3D изображения, че всяко дете ще бъде очаровано да притежава някой от тях. Можете да разгледате невероятните дизайни и да помогнете на вашето слънчице в избора.

Освен това, непременно обърнете внимание и на останалите надуваеми играчки и аксесоари – пояси за плуване с оригинални форми и цветове, топки, надуваемо легло, надуваем остров и други.

Играчки за пясък

Докато мама и татко се препичат на плажа, децата също трябва да се забавляват. Всеки, който е ходил поне веднъж на море с малчугани, знае отлично, че те не могат да прекарат дълго време, изтегнати на слънце, а искат да си играят – да оформят пясъчни замъци и други фигури, да копаят, да товарят камиони и да ги разтоварват. Затова непременно се запасете с достатъчно комплекти за игра с пясък и няма да съжалявате. Децата ще лудуват до насита, без да създават никакви проблеми.

Тротинетка

Ако искате да стимулирате двигателната им активност и да ги наблюдавате щастливо как неуморно лудуват, заложете на някой чудесен модел тротинетка. Лесно ще я поберете в багажа, тъй като не заема почти никакво място, но за сметка на това ще бъде верен спътник на всеки малчуган по време на ваканцията и не само. Ако не искате детето да нервничи и постоянно да хленчи, че му е доскучало, тротинетката е супер идея.

Разбира се, всички тези предложения, които изброихме по-горе, не са единствените неща, които могат да направят почивката ви по-приятна и комфортна. За да не пропуснете нещо важно, добре е още няколко дни преди заминаването да записвате на лист или в електронния си бележник идеите, които ви хрумнат. Така ще бъдете сигурни, че няма да изпуснете нещо и после да съжалявате.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.