3.8333333333333 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (12 Votes)
Кутии за книги и списанияВсички знаем, че в детската стая почти постоянно цари невероятен хаос! И с напредване на възрастта, мястото на играчките се измества от интересни книги и списания, които децата имат навика да оставят навсякъде.

Днес ще ви предложим много красиво и едновременно с това евтино и просто решение на този проблем. Естествено, изпълнението няма да ви отнеме много време и ще бъде изключително лесно!

Какво ви е нужно:

Трябват ви няколко големи  картонени кутии от зърнени закуски, прах за пране или каквито там се намират във вашето домакинство. Колкото по-големи са кутиите, толкова по-добре. Други необходими материали са ножица, линийка, канцеларско лепило, някаква четка и разбира се - цветна хартия или плат, с които да „облечете“ кутиите.

Кутии за книги и списания

И така, започваме с изрязване на  кутията. 

Кутии за книги и списания

За да са симетрични изрязаните участъци, добре измерете с линийката и отбележете в двата края с молив. Ако искате кутията да е с овални странѝци, ползвайте за подложка при чертането най-обикновена чиния.

Кутии за книги и списания

Намажете добре кутията с лепило. След това започнете да я облепяте от външната страна.

Кутии за книги и списания

А вътрешната страна нарежете по показания на картинката начин, след това, залепете.

Кутии за книги и списания

Ако желаете, можете да намажете с лепило и след като сте залепили хартията – това ще придаде здравина и гланц на външната част на кутията.

Кутии за книги и списания

Ами, това е цялата философия! Останалото зависи от вашето въображение – можете да добавите какво ли не за декорация. Не забравяйте да привлечете и децата в тази не само приятна, но и полезна дейност.

Кутии за книги и списания