4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (5 Votes)
Идеи с телени закачалки за дрехиВсеки има в гардероба си поне 2-3 телени закачалки от химическото чистене, които не ползва, но и не изхвърля, с идеята, че могат да послужат за нещо.

Ние днес ще ви подскажем няколко лесни и оригинални идеи, които ще освежат интериора ви.

Освен непотребните закачалки, ще имате нужда от клещи, желателно с по-фин връх – за по-прецизни детайли. Но и обикновени стават. Ако се притеснявате, че можете да се нараните, сложете предпазни ръкавици.

За първата идея ще ви трябват пистолет за топъл силикон, мъниста и панделка. С тях ще изработите чудесна луксозна закачалка за вечерните рокли. Първо изправете горната част на закачалката, нанижете мънистата и залепете. Долната част на закачалката се нанизва, като се отрязва правата част по средата, нижат се мънистата и след това се намазват с топъл силикон съединяващите мъниста, заедно с телената част.  Трябва да изберете мъниста с достатъчно широко улейче, за да можете да ги нанижете без проблем на телената закачалка.

Идеи с телени закачалки за дрехи

Идеи с телени закачалки за дрехи

Следващата идея е точно за домакини. Тази закачалка ще можете да използвате, за да закрепите на удобно място любимата си готварска книга, а защо не и таблета, който да ви е под ръка, докато домакинствате. Но ако ползвате закачалката за таблета, е добре, след като я оформите, да я облепите с плат или друга материя, която ще попречи на метала да надраска таблета ви.

Идеи с телени закачалки за дрехи

Много лесно преформена закачалка можете да използвате и за държач за тоалетна хартия. Ако металният цвят ви се струва скучен, можете да пръснете новоизработената придобивка със боя-спрей в предпочитан от вас цвят.

Идеи с телени закачалки за дрехи

Ако владеете силата на плетенето на една кука, можете да „облечете“  телената закачалка в прежда. Освен, че ще стане по-красива, закачалката ще се получи и по-практична за ползване – дрехите няма да се свличат от нея, заради преждата.

Идеи с телени закачалки за дрехи

Идеи с телени закачалки за дрехи

Друг начин да украсите телената закачалка е да я облепите с хартиени ленти  или парчета от плат.

Идеи с телени закачалки за дрехи

А ако умеете да шиете и ви се намират стари, но красиви парчета плат, можете да спретнете ето такова облекло за закачалката:

Идеи с телени закачалки за дрехи

Друга чудесна идея със закачалка ни помага с чехлите, които имат досадния навик да се мотаят навсякъде из дома, но не и на мястото им – в шкафа. Но и в него не винаги има място, заради десетките чифтове обувки. Затова, намерете част в гардероба или шкаф в килера, който има шейна за закачане и свободно пространство и наредете там чехлите за гости, за които сте преформили телените закачалки по този начин:

Идеи с телени закачалки за дрехи

Увивно растение можете да отглеждате в саксия, ако преди това оформите от закачалката форма, по която да расте.

Идеи с телени закачалки за дрехи

Разбира се, с тези няколко идеи не се изчерпват вариантите за употреба на телените закачалки, но все пак нека оставим да се развихри въображението ви.