5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
идеи перде на една кукаПлетете ли на една кука? А обичате ли да експериментирате с интериорни решения? Днешната идея ще ви хареса много! За тези, които се справят с този тип ръкоделие, изпълнението ще бъде лесно, бързо и най-вече – евтино.

Ако обичате да плетете, сигурно имате един куп прежди които са ви останали от други плетива. Съберете всички останали кълбенца и започвайте да плетете много цветя. Ако не разполагате с останали материали, си купете няколко кълбета прежда от различни цветове, комбинирани по ваш вкус. Е, ако интериорът в кухнята ви е твърде цветен, можете да направите перденцето само от един цвят.

Не нямаме точни мерки, но като начало, измерете внимателно корниза, на който ще закачите новото творение. Спрямо него ще изчислите големината и броя  на цветенцата, които ще изплетете, като внимателно следвате модела, защото трябва да има място за промушване на релсата.
 
А за краищата ще трябва да изплетете половинки, както е показано по-долу на снимката. Схемата на плетене е изключително проста, затова няма нужда от допълнителни указания – всеки, който борави с една кука, знае как да се справи.

идеи перде на една кука

идеи перде на една кука

идеи перде на една кука

идеи перде на една кука

Тази идея можете да използвате и ако искате да си изплетете покривка за легло или пък декоративна арка, ако в дома ви има преходни стаи, без врати помежду им.