5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Как се прави домашен сапунДа си направиш сам домашна козметика, вече съвсем не е трудно – органичните съставки са лесно достъпни, а самата изработка трае едва няколко минути.

За качествата на кафето и неговото благотворно влияние върху кожата е изписано много – ние само ще припомним, че е мляното кафе е перфектен ексфолиант. Мощен антиоксидант, кафето защитава кожата ви от свободните радикали, виновници за  преждевременното стареене.

Кафето също е силен помощник в борбата с целулита.

Необходимите съставки за домашния сапун са база за сапун (продава се във всички магазини за органична козметика), кафе на зърна, етерично (ароматно) масло и някаква форма за вашите сапунчета.

Как се прави домашен сапун

Можете да ползвате например, формата за мъфини или сладки. Има, разбира се, и форми за сапуни, ако искате продукцията ви да има по-търговски вид. Но ако не ви се харчат излишни пари, в кухнята ви има достатъчно съдове, които могат да свършат работа.

Как се прави домашен сапун

Количеството на базата за сапун преценете според наличните формички. А кафето нека да не е фино смляно – използвайте чопъра за зърната или пък домакинския чук и найлонова торбичка, но оставете парченцата по-едрички, за да се се използва по-ефективно качеството на ексфолиант на кафето.

Как се прави домашен сапун

Разтопете базата, добавете кафеените  зърна и етерично масло по ваш избор. Страхотният аромат на кафето се комбинира добре с ванилия, така че можете да добавите такава есенция. А пък ако настържете портокалова кора, ще се получи невероятно ароматен, но и красив сапун. Изобщо, вариантите са много – ползвайте това, което имате под ръка.

Как се прави домашен сапун

Ще се убедите, че изработването на домашен сапун е толкова лесно и приятно, че следващият път, когато посегнете към готовите сапуни в магазина, ще се замислите.

Как се прави домашен сапун