5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Ходене пеша за здраве и тонусКогато започва да наближава лятото и следва да облечем по-малко дрехи, започваме да оглеждаме фигурата си в огледалото и откриваме някой и друг килограм "закачил се" на различни места по тялото ни.

Заседналият начин на живот през студените, зимни месеци и употребата на повече мазни храни, предразполага към покачването на теглото ни.

Но колкото и да се мръщим пред огледалото, няма как да отслабнем само със силата на мисълта. Доказано е, не работи!

Както и да го въртим и сучим... си иска действия, движение. Не е задължително да започнете веднага да бягате с километри. По-добре не го правете, ако сте водили заседнал начин на живот. Най-много да си направите някоя травма. Вместо това започнете да се раздвижвате, като експертите препоръчват да правите по около 10 000 крачки на ден. Да, може да изглеждат много, но ако си го зададете като ежедневна задача и бъдете постоянни, ще забележите промяна в тонуса и теглото си.

Ежедневните разходки ще изгарят калории, като количеството зависи от килограмите ви. Колкото повече килограми сте, толкова повече калории ще бъдат изгорени. За пример човек тежащ 70 кг изгаря около 450 ккал на 10 000 крачки (около 5 километра).

Добра идея е да комбинирате бавно ходене с по-бързо темпо.

Ходене пеша за здраве и тонус

Когато се почувствате по-уверени, може да започнете и да бягате в продължение на 30-60 минути.

Много е важно да ограничите мазните храни и да наблегнете на по-здравословната храна. В комбинация с 10-те хиляди крачки, резултатите няма да закъснеят. Метаболизмът ви ще се задейства и тялото ви ще бъде по-склонно да изгаря мазнините. По този начин, вероятно за месец ще успеете да свалите около 4-5 килограма и определено ще започнете да се чувствате по-добре.

Заседналият начин на живот е бич за мускулите, костите и гръбначния стълб. Все по-често се придвижваме с колата, не изкачваме стълби, а се качваме с удобния асансьор, пазаруваме от къщи, вместо да се разходим до магазина. А движението е полезно и намаля стреса, подобрява обмена на кислород, укрепва мускулите и ставите и намаля кръвното налягане.

Чудите как да следите крачките? Има десетки приложения за телефон, които биха изчислили вместо вас крачките, които изминавате през деня. В комбинация с фитнес гривна или часовник, ще сте винаги в час с броя на крачките си.

Разхождайте се! Така ще може да се откъснете от обичайната рутина и да имате време да помислите и да се отпуснете, особено ако сте сред природата.

Грижете се за здравето си и чувствайте по-свежи и с настроение!