10 лесни идеи, за да се отървете от натрупаните килограми

Не е задължително да се подлагате на изтощителни диети, достатъчно е да спазвате няколко елементарни правила при хранене, за да се отървете от натрупаните килограми.

© freepik.com

Искате да свалите няколко излишни килограми. Не е задължително да се подлагате на изтощителни диети. Достатъчно е да промените навиците си за хранене. Няколко полезни идеи ще ви помогнат да постигнете целта си.

1. Кажете на всички, че от понеделник ставате нов човек. Че ще внимавате какво ядете и ще спортувате редовно. Околните ще очакват видими резултати, а на вас ще ви е срам, да ги излъжете. И наистина ще започнете нов живот.

2. Не вярвайте, когато ви казват, че с възрастта всеки човек напълнява. Да се вземеш в ръце никога не е късно. Това доказали американски диетолози, които за 3 месеца лишили група пенсионери от "вкусотиите" им, които похапвали всеки ден: кола, хамбургери, пържени картофки. След здравословно хранене и жените и мъжете свалили по 5-6 кг.

Вижте повече

Защо наддаваме на тегло през зимата и как да избегнем това?

Защо наддаваме на тегло през зимата и как да избегнем това?

Продължителните зимни празници и съпътващата ги тежка храна са причината, поради която теглото ни започва бързо да расте, а така мразеното кантарче да показва все по-големи...

3. Вечеряйте на свещи, съветва професорът от Карифорнийския университет Джоузеф Кеси. За две седмици той накарал студентите си да се хранят на свещи. И установил, че в тъмнина човек не е в състояние да се контролира. Чувствителността на вкусовите рецептори се изострян абсолютно всичко, даже обикновения хляб, ни се струва необикновено вкусно.

4. След хранене веднага измийте зъбите си. Усещането за свежест ще отбие всякакво желание да хапнете още нещичко. Същото чувство ще ви създаде и дъвката. Отново американски учени са изчислили, че дъвченето също гори калории.

5. За всяка, дори най-незначителна, победа над излишното тегло си правете подарък. Само не във вид на огромно парче торта. Това може да е нова козметика, мечтана дрешка, а защо не и екип за спорт.

6. Изпийте заедно с храната чаша бяло вино. Специалисти от Немската академия на вината твърдят, че хора, които пият 100-200 мл бяло вино на ден, отслабват с 20% по-бързо от тези, които пият плодов сок. Но дръжте останалите алкохолни напитки далеч от себе си. Те възбуждат апетита и са много калорични: в 1 мл алкохол се съдържат 7 кал.

Вижте повече

Как да се отървем от мазнините около талията?

Как да се отървем от мазнините около талията?

При жените едни от най-честите места за появата на излишни мазнини са талията, корема и бедрата. Ще се съгласите, че неприятните мастни натрупвания развалят привлекателността, като...

7. Намалете количеството на мазнините в менюто си. В изследователския център на Калифорнийския

университет учени наблюдавали група жени, които всеки ден приемали не повече от 20% мазнини. За една година те всички отслабнали с 8-9 кг.

8. Сложете срещу масата за хранене огледало. Експеримент, проведен в Англия, доказва, че когато следиш изображението си по време на хранене, изяждаш с 20% по-малко.

9. Обърнете внимание на цвета на съдовете за хранене. Ако се вярва на немските психолози, то студените нюанси - синьо, зелено и сиво, подтискат апетита. Същото се отнася и за покривките, за пердетата в стаята за хранене и въобще за целия интериор. И не слагайте на стената картина с "вкусен" натюрморт.

10. Порцията риба, пиле или друго месо трябва да по-малко от 100 г, а оризът или другата гарнитура - колкото топка за тенис. Ако в чинията ви има значително по-големи количества, със сигурност преяждате.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.