Да подготвим градината за пролетта. 4 неща, които трябва да свършим през зимата!

През зимните месеци почти няма какво да ровичкате из градината, но това не пречи да използвате топлите дни, за да я подготвите за пролетта. Има много дребни неща, които можете да свършите сега, вместо през пролетните месеци да се чудите дали ще ви остане време и за тях.

По-добре започнете отрано, за да имате възможност след това да се съсредоточите върху наистина важните неща, във вашата градина.

Обновете и освежете саксиите

от вас, които обичат цветята сигурно имат и много саксии в градината. Някои от тях със сигурност са позагубили цвета си и външния си вид. Зимата е добър момент да ги освежите или подмените с по-хубави. Изберете бои с ярки цветове и нашарете саксиите. Ако обичате да изглеждат по-състарени и ретро, използвайте тази статия, в която сме описали как се състаряват мебели. Приложимо е и за саксиите ви. След като ги освежите, оставете ги да изсъхнат някъде на завет и през пролетта ги наредете в градината. Ако ви допада идеята, може да използвате фосфорна боя за саксиите и те ще "светят" вечер, добавяйки мистично настроение в градината.

Боядисайте мебелите в градината

Слънцето, ветровете и снега със сигурност са оставили отпечатъци върху любимите ви мебели, на които обичате да отдъхвате от пролетта та до късна есен. Използвайте сухите и слънчеви зимни дни и ги прешкурете ако е необходимо и лакирайте и пребоядисайте. Приберете ако е възможно и тях някъде на сухо и ги изкарайте през пролетта.

Поправете и освежете оградата

Оградата на градината е като визитна картичка на градинаря. През есента и зимата, снеговете, влагата и студа отнемат от красотата на красиво боядисаната ограда. Затова малко преди да е почукала на вратата пролетта, е добра идея да поосвежим и оградата с красиви, цветни и ярки цветове.Светлини в градината

Ако обичате да си почивате или да се разхождате вечер в градината и да вдишвате от уникалния аромат на цветята и другите растения, трябва да помислите за осветлението. Добър вариант е да си купите подходящи соларни лампи от магазина и да ги пръснете из градината. Те ще се зареждат през деня, а вечер ще осветяват пътечките в градината, създавайки страхотна атмосфера.


Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.