Да придадем уникалност на градината със страхотни декорации от цимент

Макар и да поддържате градината си в идеално състояние, винаги ви се иска да й придадете малко повече колорит, настроение и индивидуалност. Тук на помощ идват циментовите фигури и декорации, които може да направите сами. Те няма да ви струват чак толкова много пари и със сигурност ще успеете да разнообразите градината си.

В магазините ще намерите най-различни декоративни фигурки, но много често не точно тези, които ви се иска. Затова просто вземете от близката железария цимент и пясък и се залавяйте за работа. Няма нищо по-красиво от нещата създадени със собствените ръце, нали?

За да създадете подходящ циментов разтвор за вашите декорации смесете:

  • 1 част цимент
  • 3 части пясък
  • 3 части вода

Разбъркайте добре и творете! Ето няколко страхотни идеи за вдъхновение:

Можете да си направите саксии и други декоративни елементи.

Старите ръкавици, с които работите в градината могат да бъдат използвани за калъп. Ето каква ефектна декоративна оградка може да се получи:


Ха изгубихме градинаря между цветята :)

Старите гумени ботуши също ще свършат работа за калъп.

Декоративни свещници за градината от цимент. Добра идея нали?

Да се погрижим за пътечките в градината.

А защо да не си направим и полилей от цимент.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.