Да си направим шоколадови чашки

Ето един оригинален и вкусен десерт, който лесно и забавно може да направите заедно с децата. Като начало надуйте балони, според това колко порции ще бъде десерта. Плюс няколко резервни :-) Просто не ги надувайте до край, имате нужда от малки, обемни балончета.

Идеи в кухнята

След това хубаво ги измийте, подсушете и леко намажете дъното им със слънчогледово олио или масло. Съвсем малко.

Докато съхнат балоните подгответе шоколада. Може да разтопите няколко шоколада, добавяйки към тях една чаена лъжичка масло, захар на вкус, мляко и оставете да къкри няколко минути.

Можете вместо шоколад да използвате какао - прахчето се изсипва в горещото мляко, като се разбърква внимателно, добавя се масло, захар, ванилия, канела - по ваша преценка. Консистенцията трябва да е като гъста сметана.

Готовата смес трябва малко да се охлади, тя не трябва да се ползва веднага свалена от котлона. Застелете намаслена хартия върху поднос (тавичка). След това поставете с лъжица малко шоколадова смес върху подноса.

идеи шоколадови чашки

Потопете един балон до половината в купата с шоколад. Хубаво го овъргаляйте, за да се покрие добре с шоколад.

идеи шоколадови чашки

Сложете го върху подноса в точно маркираното с шоколад място.

идеи шоколадови чашки

Процедурата се повтаря, докато не свършат балоните, шоколада и мястото на подноса :-) Това е лесно и забавно! Ако има място в хладилника, поставете подноса вътре, така шоколада по-бързо ще се втвърди.

идеи шоколадови чашки

Сега е време за истинското забавление! Вземете игла (карфица) и ... ПУК!

идеи шоколадови чашки

Ето ги вашите шоколадови чашки!

идеи шоколадови чашки

Остава само да ги напълните. Това може да бъде сладолед, пудинг, сметана, плодове. Можете да експериментирате безкрайно!

идеи шоколадови чашки

И докато си похапвате сладко, може да споделите тази идея с приятели. Благодарим ви :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепти с шоколад