Как да почистим мазнините от фурната лесно и евтино

Предната вечер си хапнахте цялото семейство страхотно печено на фурна, но на другия ден както винаги няма да е толкова забавно и приятно почистването на загорелите мазнини.

Престанете да гледате лошо, опръсканата с мазнина печка, защото днес ще споделим с вас няколко лесни идеи за почистване на фурната.

И както винаги, без скъпи и отровни препарати, а само с подръчни материали и обичайни неща, които се намират в дома ви.

Вода и сапун

Забелязали сме, че най-лесно се почиства с най-евтините неща, които се намират във всеки един дом. Разредете няколко лъжици сапун или препарат за миене на съдове в топла вода. Намажете с тази смес стените на фурната, а останалото количество поставете в термоустойчив съд в средата на фурната и я включете на 120-130 градуса за 30-тина минути.
След това спрете уреда и го отворете и изчакайте малко да се охлади. Накрая с помощта на влажна кърпа отстранете лесно мазнините.

Оцет

Оцетът освен за салатки става и за почистване на мазнини. Просто нанесете с помощта на гъбичка или напоена кърпа по стените на фурната и оставете да подейства за около 15-20 мин. Ако е много замърсена фурната, нанесете 2-3 пъти и изтъркайте с четка мазнините.

Сода бикарбонат

Ако нещата са излезли извън контрол и загарянията са по-стари отново идва на помощ добрата стара сода за хляб. Може да смесите сода бикарбонат с оцет или с лимонтузу с топла вода и да напръскате стените на фурната с този разтвор. Отново изчаквате няколко минути да подейства и след това премахвате натрупванията на мазнини с топла сапунена вода и гъбка.

Идеи за почистване на фурна

Е, това е. Надяваме се фурната ви вече да блести от чистота и да сте започнали да търсите в интернет рецептата за перфектното печено ;)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.