Как да премахнем лесно етикета от стъклен или порцеланов съд

Сигурно често ви се е случвало когато си купите нови чаши, чинии или друга кухненска посуда, да се опитате да махнете етикета и той да се разлепи частично. И тогава се започва едно продължително търкане с препарат и телчета, за да премахнем остатъците от хартия и петното от лепило.

За да не ви се налага да правите повече това, ще ви дадем една полезна и практична идея.Всяка една домакиня има в дома си растително масло (олио).

Колкото и невероятно да звучи, точно този мазен продукт ще ви помогне в "борбата" срещу досадния етикет.

Просто намажете с олио лепнещото петно останало върху стъкления или порцеланов съд и оставете така за няколко минути. След това измийте с топла вода и препарата, който използвате за миене на чинии.

Беше лесно нали?

Почистване на лепило от посуда

Защо се получава така?

Мазното олио премахна петното от лепилото по-лесно от скъп препарат за съдове.
Това е така защото някои от лепилата, с които производителите залепват етикетите не са водоразтворими, а мастноразтворими.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #почистване