Как се замразяват пресни малини

Замразяването на пресни малини е лесен начин да ги съхраните за много месеци напред. Ето всичко, което трябва да знаете, за да замразите малини.

© Angel Sinigersky

Малините бързо се развалят в хладилника, така че ако имате голямо количество малини, замразяването им е отличен начин да ги съхраните за по-дълго. Важно е да знаете правилния метод за замразяване на малини, за да можете да им се наслаждавате през цялата година. Добрата новина е, че те се замразяват изключително лесно. Замразените малини са идеални за приготвяне на сладкиши и смутита. Следвайте съветите ни по-долу, за да разберете как да замразявате пресни малини.

© Jeremy Bezanger

Как се замразяват малини стъпка по стъпка

  1. В гевгир внимателно изплакнете малините 2-3 пъти в студена вода. Не ги оставяйте да се накиснат и ги оставете да се отцедят за около 10 минути в гевгира.
  2. Внимателно поставете малините върху хартиена кърпа или кухненска кърпа, за да отстраните излишната вода.
  3. Оставете малините да изсъхнат 30 минути.
  4. Подредете сухите малини върху хартия за печена в тава, поднос или чиния. Уверете се, че плодовете не се допират един до друг.
  5. Поставете малините във фризера за 4-6 часа.
  6. Извадете малините от фризера и ги изсипете в дебел плик за фризер или кутия.
  7. Приберете във фризера.
© Amanda Jones

Колко време траят замразените малини

Ако се съхраняват правилно, замразените малини ще издържат повече от 1 година във фризера! Както при всички замразени храни, колкото по-рано ги използвате, толкова по-свежи ще бъдат на вкус.

© Jeremy Bezanger

Как се размразяват замразени малини

Измерете необходимото количество малини и ги размразете в хладилника за 4 часа или на стайна температура за 45 минути, преди да ги използвате. За сладкиши оставете малините замразени за най-добри резултати.

Не се препоръчва малините да се размразяват в микровълнова фурна, тъй като това може да повлияе негативно на цвета и структурата им.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.