Лесна идея! Да почистим загорелите тенджери и тигани... с картоф

Предполагаме, че всяка една домакиня мрази да загори съдовете си за готвене. Това всъщност е неприятен, но лесно разрешим проблем.

Днес сме ви подготвили една лесна идея, чрез която ще почистите загара от любимите си съдове. И отново няма да използваме скъпоструващи препарати. Само неща, които се намират във вашата кухня (',или поне се надяваме да ги имате).

В главната роля са:

  • един нищо неподозиращ картоф
  • няколко щипки едра морска сол
  • и как без любимата ни сода бикарбонат, която единствено не сме пробвали дали чисти и... грехове :)

Но да се залавяме на работа. Ще започнем от външната страна на тигана (тенджерата, която загорих снощи докато си зяпах фейсбука).

Безмилостно разрежете картофа на две и посипете дъното на съда със сода бикарбонат (хлебна сода). Вземете едната половинка и търкайте върху содата. От време навреме изрязвайте малко от картофа, за да го "освежите" и добавяйте от содата.

Е ще се наложи да потъркате, но за сметка на това дъното на тигана ще заблести.

Почистване на загорели тигани и тенджери

По същия начин може да почистите съда от вътрешната страна, но ако е много загорял, вместо сода използвайте едра морска сол и другата половина от картофа. Разбира се ако лесно се драска повърхността на тигана, не използвайте този метод за почистване, тъй като едрата сол ще действа като абразив и ще направи драскотини.

Почистване на загорели тигани и тенджери

Ето, готварските ви съдове се освежиха нали?

Почистване на загорели тигани и тенджери

Вече можете да помислите какво да си сготвите. Да ви е вкусно!

Ако ви е харесала идеята ни, споделете я с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.