Не изхвърляйте утайката от кафе! Използвайте я като боя за коса или грижа за кожата!

Обичате ароматно и вкусно кафе нали? Ако си го пиете у дома, не бързайте да изхвърляте утайката. Тя ще ви послужи за толкова много неща, за които дори не сте предполагали.

Да! Тази утайка от кафе, която винаги е заминавала в коша, се оказва, че има толкова много полезни приложения.

Ето няколко страхотни идеи:

  1. Можете да използвате утайката от кафето в градината вместо тор. Тя ще помогне за задържането на влагата в почвата. Кафето привлича червеи, които ще направят почвата по-рохка.
  2. Още една идея за градината. Използвайте утайката от кафе, като я поставите в компоста си. Тя ще обогати с азот вашия биотор.
  3. Ако в хладилника ви се е появила лоша миризма. Просто изсушете утайката от кафе, поставете я в подходящ съд в хладилника и тя ще се пребори с неприятната миризма.
  4. От канала на мивката мирише неприятно? Изсипете малко утайка от кафе в канала. Освен че ще премахне миризмата, ще ви помогне и с почистването на канала.
  5. След готвене разтрийте ръцете си с утайка от кафе. Това ще ви помогне да се избавите от миризмата на лук и чесън.
  6. Когато си правите домашни свещи, можете да сложите във восъка от кафето, за да се получи ароматна свещ.
  7. При драскотини по мебелите, разтъркайте с утайка от кафе, за да ги прикриете.
  8. Направете си от утайката скраб за тяло. Кафето съдържа антиоксиданти и ще повлияе благотворно върху кожата ви.
  9. По време на къпане си направете масаж на главата с утайка от кафе. Косата ви ще стане гладка и блестяща, а кафето леко ще оцвети посивелите коси при брюнетките. Разбира се би било полезно и при мъжете, за да прикрият малко годинките. :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.