Идеи от златните ръце на бабаМодерното градинарство няма нищо общо с това, което са практикували нашите баби и дядовци. В момента пазарът е буквално залят от препарати, с които да разрешите всеки един проблем с вашето растение или да му помогнете да оцелее във враждебна среда. Да, но как са се справяли нашите по-възрастни роднини с отглеждането на растенията и какво са използвали срещу вредители и агресивните промени на времето? Ще се допитаме до Бабата!

идеи красива саксия за градинатаДнес ви предлагаме една оригинална идея за градината - саксия от зебло и кокосова вложка.

В нея могат удобно да се засадят непретенциозни ежегодни цветя.

идеи за вилата и градината  Още с първите топли дни, много хора отиват сред природата, в своите селски къщи или вили. Работата там ги спасява от зимната депресия и суетата на големия град.

Всички искат това спокойно местенце за отдих да има красив и добре поддържан вид.
идеи кошер с пчели от пластмасови бутилкиПочти във всеки дом има пластмасови бутилки, които непотребни се търкалят в някой ъгъл.

Въпреки това, те могат да бъдат използвани като материал за ръчна изработка на красиви неща за градината.
идеи красива саксия с морски камъчета Почти всеки път, когато сме на лятна почивка на море, ние си събираме за спомен камъчета, изваяни красиво от морските вълни. С течение на времето обаче, тези морски трофеи се преместват от един шкаф в друг, а след това най-често се изхвърлят.
идеи декоративни кашпи от хавлии и циментов разтворСаксийните и пълзящи растения са обичани от много хора. Каменни вази, саксии и висящи кашпи с ароматни цветя красят тераси, веранди, дворове и павирани пътеки.
идеи люлка от автомобилна гумаАко имате стара автомобилна гума, не я изхвърляйте, вдъхнете й нов живот. Тя може да послужи като отличен материал за направата на люлка.
Идеи и съвети за градинатаПлан за начинаещи градинари.

Ако смятате да намалите разходите си за закупуването на зеленчуци и плодове, и в същото време да се храните здравословно, то да си направите своя градина, в която да отглеждате съответните растения е едно добро начало.

Полезни съвети за градинаряПродължаваме с полезните съвети и идеи за градинарите. В първата част на тази статия (вижте я тук), обяснихме как да предпазите растенията от болести, добри практики при торене, борба с вредителите и почистване на растенията.

Днес ще ви обърнем внимание върху още няколко неща, които биха ви помогнали да поддържате вашата градина още по-красива и в идеално състояние.

Трикове и съвети за градинатаВ тази статия ще намерите няколко лесни съвета, които да ви помогнат да поддържате градината си в идеално състояние, като разберете какви са условията, които могат да причинят заболявания на растенията ви и да се погрижите превантивно да ги премахнете.