Вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Въпреки факта, че на Хелоуин не се подаряват подаръци, можем спокойно да кажем, че това едно от най-забавните събития в годината, обичано много от децата. Какво може да бъде по-добро от пъстри карнавални костюми, бонбони и различни страшилища, издълбани от тиква.

Идеи в кухнята

© Toa Heftiba

Към празничната трапеза е добре да се подготви тематична храна и различни закуски, изобразяващи основната идея на празника.
Следващият списък от храни, разбира се, не е за любителите на сладкото. Въпреки това, тези "вкусотийки" ще зарадват ценителите, както с вкуса, така и с външния си вид.

Пръсти на вещица

Като начало вземете няколко гризини (може и домашно приготвени) и ги потопете в любимо сладко ястие. Възможно е да е мармалад или конфитюр, но за по-добър ефект нека да е в зелен шоколад (разтопете бял шоколад и го оцветете със сладкарски цвят). Вземете обелени бадеми и направете от тях страшни нокти на вещица. За по-голяма достоверност, можете да използвате клечка за зъби, за да направите по няколко драскотини на пръстите.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Кости

Те се приготвят от меки бонбони (маршмелоу), гризини и ванилово покритие. Наредени правилно, много наподобяват на човешки кости.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Пица с изображение на призраци

С помощта на моцарела и маслини може да украсите тематично пица.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Резенчета ябълка, направени във формата на зъби на чудовища

Дори по време на празниците храната трябва да бъде вкусна и здравословна. И разбира се не забравяйте за пресните плодове, които също могат да бъдат тематично украсени.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Пълнени чушки със спагети

За по-колоритен ефект, направете на чушките очи и уста. А пълнежът във вид на спагети ще изглежда като мозък стичащ се от черепа.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Вампирски кексчета

Обикновени кексчета покрити с целувчен крем, ще създадат ефекта на смъртоносно бялата кожа на вампира. Образът може да довършите с две капки черешов или вишнев конфитюр, имитиращи следата от ухапване от вампир.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Е, какъв Хелоуин без мумиите?

Те могат да бъдат направени от същите гризини, като ноктите, обляти в бял шоколад. За сходство дорисувайте страшното лице с тъмен шоколад. Умалените очички ще свидетелстват за тъгата, а полуотворената уста ще добави един поглед на ужас и скръб.

идеи вкусни и причудливи ястия за Хелоуин

Това е само един малък списък на храни, които могат да се приготвят за празничната трапеза. Ако притежавате богато въображение, можете да измислите много други интересни неща, които ще отразят тематично идеята на празника. А вие подготвихте ли страшното меню за Хелоуин?

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепта за Хелоуин