5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Как да се отървем от махмурлукаСнощи си пийна повечко и тази сутрин нещата не изглеждат добре нали? Криво ти е, отпаднало и главата незнайно защо така тежи. Леглото те привлича повече от всякога.

Имаме няколко идеи за теб как да се справиш с махмурлука. Не гледай лошо, а чети!


Приемай повече витамини


При консумация на алкохол, тялото ни губи голяма част от витамините. Когато ни липсват Витамин A, B и C нещата с махмурлука още повече "загрубяват". Задължително след тежък вечерен запой, на другия ден яж повече цитрусови плодове или си разтвори и изпий витамини от аптеката.

da se otyrvem ot mahmurluka 01

Наспи се!

Да това е най-лесният начин и определено ще облекчи неприятното състояние, в което си. Не случайно леглото те зове!

Прави любов

Може и да нямаш сили за това след тежка вечер, но определено ще помогне тъй като ще се поизпотиш и мозъка ти ще произведе повече ендорфин (известен още като хормона на радостта и щастието). Той ще намали болката в главата и ще добави повече добро настроение у теб.

Поспортувай или направи упражнения

Знаем, че това няма да ти се хареса, но спорта и движенията са най-доброто лекарство срещу махмурлука. Нямаме предвид да се убиеш от бягане или да поставяш рекорди :) Просто се раздвижи на въздух, потичай или се поразходи и направи малко упражнения, за да поизразходваш някоя друга калория, а и да се поизпотиш малко.

Изпий няколко чаши вода

Тъй като алкохолът е диуретик, ти си се освободил от голяма част от водата в организма. Така че когато се събудиш след тежка вечер с махмурлук, просто изпий няколко чаши вода през деня. Определено ще се почувстваш по-добре.

da se otyrvem ot mahmurluka 02