5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Идеи с бананови кориСлед като си хапнеш този вкусен тропически плод, изхвърляш корите му в коша, нали? Препоръчваме ти повече да не го правиш. Можеш да ги използваш за много полезни неща.
Да, колкото и да не ти се вярва, корите от банан, които до днес смяташе, че единственото им приложение е да се подхлъзнеш на тях, имат доста приложения и могат да ти помогнат да изглеждаш по-красива.

Не! Нямаме предвид да си правиш гердан от тях или да ги вплиташ в косата си, а доста по-рационални и простички неща, които биха добавили доза свежест у теб.

С помощта на банановите кори можеш да премахнеш акне! Сигурно ти е дотегнало да купуваш скъпи и безполезни продукти убеждаващи те как с магическа пръчка ще премахнат акнето ти. СТОП (както се казваше в една реклама) има и по-лесен начин. Хапни си вкусен банан и вечер преди лягане втрий добре кората му в лицето си. Ху-у-убавичко намажи цялото лице и без да измиваш, слагай една хавлия на възглавницата и чак на сутринта като се събудиш измий обилно с вода. Ако повтаряш тази процедура всяка вече, ще забележиш как досадното акне започва да изчезва.

Идеи с бананови кори

Ако се чудиш защо банановите кори имат такъв ефект, то е защото те съдържат витамините С и Е, както и желязо, цинк и калий, които въздействат добре на кожата в борбата с акнето.

По-здрав вид на кожата. Ако кожата на лицето ти е много суха, можеш да разбъркаш в блендера:

един банан с кората
супена лъжица сода бикарбонат (хлебна сода)
щипка куркума на прах
малко вода.

Идеи с бананови кори

Тази смес нанеси върху лицето си за 30 минути като маска и след това измий с вода. Може да правиш това 2-3 пъти в седмицата и ще забележиш как лицето ти придобива по-здрав вид, кожата ти става по-еластична и подхранена.

Можеш да избелиш зъбите си с бананови кори. Не е нужно да се охарчваш за пасти за зъби разрушаващи емайла на зъбите ти. Просто натъркай зъбите си с кора от банан и остави да подейства за 10 минути. След това измий с помощта на четка и паста за зъби.

Банановата кора успокоява сърбежа. Ако някое насекомо те ухапе и чувстваш сърбеж и дискомфорт, отново банановите кори се притичват на помощ. Натъркай и постави върху раздразнената кожа парче от кората и ще усетиш как сърбежа отшумява.