5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Ако те боли зъб, пий този чайЕдна от най-неприятните болки е зъбобола и както винаги тя се проявява най-силно вечер, точно когато няма как да отидем при зъболекаря. Понякога израстването на мъдрец също може да бъде болезнено и доста дискомфортно. Първата мисъл на повечето от нас, когато усетим болката в устата е да вземем някакво болкоуспокояващо лекарство.

Има обаче още начини да потушим зъбобола и да се почувстваме по-добре.

Бабините лекове и до днес вършат добра работа. Едни от тях са чайовете с болкоуспокояващо действие.

Да започнем със зеления и черния чай, които почти всеки има в кухненския шкаф. И двата чая имат високо съдържание на танини, които ще облекчат болката. Освен всичко друго зеленият чай спомага за унищожаването на бактериите отговорни за лошия дъх в устата.

Градинският чай, наречен още салвия, ще ви спаси от зъбобола, но задължително го пийте със стайна температура, а не горещ, за да не изостри болката. Можете да го използвате и като вода за уста в ежедневието, но не прекалявайте, за да не оцвети зъбния ви емайл.

Много хора използват чай от джинджифил, за да се лекуват от настинки и при стомашно-чревни неразположения. Нашите баби знаят обаче, че чаят приготвен от тази билка може да облекчи и зъбобола.

Ако те боли зъб, пий този чай

Много от вас може и да не знаят, но преди широкото разпространение на продуктите за уста, нашите баби и дядовци са използвали ароматната подправка карамфил за освежаване на дъха и при зъбобол, като просто дъвчели цветните пъпки. Но има и друг начин, да си направите чай от карамфил. Тази ароматна подправка съдържа веществото евгенол, което днес влиза в състава на много пасти и стоматологични продукти и има противовъзпалителни свойства.

При лош дъх може да си направите чай от корен на женско биле. Билката има силно антимикробно и противовъзпалително действие, помага при лечение на някои ранички в устната кухина и ще спомогне за намаляване на зъбобола.

Ако смятате, че тази статия е полезна, споделете я с приятели!