5 хитри идеи за съхранение и подредба на вещите у дома

Понякога организацията на вещите у дома изглежда непосилна задача, която отнема много време. Всъщност не е никак трудно да намерите подходящо място за всички неща, които искате да съхранявате вкъщи. Ето 5 хитри идеи за подредба на различните вещи:

Идеи за дома

© Сн.: Pexels

Организация на документите

Подредете документите си като ги разпределите в папки с различни цветове, а тях – според вида им. Например, в червени папки може да сложите важните ви лични документи, в сини може да поставите тези за дома, документите на детето може да сложите в зелени или гаранционните карти – в жълти. По този начин ще намирате всичко, което ви е необходимо, без много усилия.

© Сн.: Pexels

Организация на гардероба

При смяната на сезоните приберете дрехите, които няма да използвате, в меки калъфи с цип. Предимството им е, че не заемат много място, а побират много дрехи. По този начин ще предпазите дрехите си от вредни влияния, ще са подредени и лесно преносими.

За чекмеджетата в гардероба може да използвате практичните модулни органайзери, в които да подредите бельото си, чорапите, коланите или вратовръзките, например.

Разпределете дрехите в гардероба по вид, за да ги намирате по-лесно. По-педантичните хора ги разделят дори по цветове, така че ако желаете може да използвате и този трик, за да се улесните максимално.

© Сн.: Pexels

Организация на кухнята

Подредете по-големите черпаци, шпатули и бъркалки на закачалка пред готварската печка. По този начин ще са разположени на една ръка разстояние от вас, когато ви потрябват, а и няма да заемат много място.

Прикрепете дъските за рязани към вътрешната страна на вратата на някой от кухненските шкафове. Така ще спестите място и няма да претрупвате плота.

Зърнените закуски и пастата може да съхранявате в по-големи буркани, поставени в определеният за тях шкаф. Така няма да се налага да отнемате от пространството в кухнята като ги държите в картонените им кутии и пакети.

Палетите могат да се превърнат в чудесни рафтчета на стената за съхранение на малки бурканчета с подправки. Идеята е креативна и много практична. Така едновременно ще придадете модерен облик на кухнята и ще оползотворите максимално свободното място.

© Сн.: Pexels

Организация на детската стая

Запазете само дрехите, които детето ви ще носи. Изхвърлете или подарете ненужните и умалели дрехи, за да не заемат излишно място в гардероба. Подредете ги по вид. За дрехите, които не са в сезон може да използвате отново меки калъфи с ципове.

Прегледайте внимателно играчките на детето и изхвърлете тези, които няма да използва вече, счупени са или просто не са подходящи за неговата възраст. Бихте могли да подредите останалите играчки в големи кутии с или без капак, както и в различни други органайзери, така че детето лесно и бързо да намира всичко, което му е необходимо.

© Сн.: Pexels

Организация на банята

Монтирането на рафтчета на стената е страхотно решение за малко помещение като банята. Върху тях може да поставите удобни текстилни кутии за съхранение, така че да побирате повече неща – кърпи, козметика, аксесоари и др. Съветваме ви да не съхранявате електроуреди близо до мивката. В шкаф под нея може да съхранявате всички препарати и други дребни неща, които биха претрупали банята.

© Сн.: Pexels

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.