Хитра идея с ренде, чесън и найлонова торбичка

Ако обичате да готвите и често използвате чесън като подправка на ястията, знаете че за да извлечете максимума от вкуса му и да може да се разбърка равномерно и да се "разтопи" в ястието трябва да го настържете на ренде. Когато готвите, предполагаме не обичате да натрупвате купища мръсна посуда и бързате да измиете рендето преди да е засъхнал чесъна върху него. И както винаги половината от настъргания продукт е останал по дупчиците.

Днес ще ви покажем една супер лесна идея, чрез която ще си спестите търкането на рендето, а и ако имате добре поддържан маникюр няма да го нараните докато стържете чесъна за вкусното ястие, с което сте решили да изненадате семейството или гостите.

Идеята е от лесна, та по-лесна и предполагаме ще си кажете "Как не съм се сетил/а досега".

Просто увийте рендето с найлонова торбичка или фолио за свежо съхранение на храна. Така ще настържете чесъна без да нараните ноктите и пръстите, както и след това много лесно ще отделите чесъна заедно със сока му и ще измиете рендето.


Как да настържем лесно чесън


Как да настържем лесно чесън


Хитро нали?

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #ренде #хитра идея