5 лесни стъпки за засилване на имунитета

Ето отново настъпи това време, в което телевизионните реклами се наситиха с хапчета и сиропи против настинка и грип. Носовете потекоха и повечето хора около нас взеха да покашлят и да носят кърпички из джобовете си.

Предполагаме, че сте от хората, които предпочитат да вземат мерки и да се погрижат за здравето си, ето затова днес ще ви покажем как да засилите имунната си система и да се предпазите от разболяване.

  • Каляването е един от начините да изгоните настинката, опитваща се да ви атакува всеки ден през мразовитите дни. След като се загреете с горещ душ в банята, пуснете и студената вода да потече върху вас. Да, сигурно е неприятно докато свикнете, но това ще забърза метаболизма ви и съответно ще засили имунитета ви. Същата работа ще свърши и престой в сауна или гореща вана и след това последващ студен душ.
  • Витамините! Навсякъде всички това приказват, тръбят, агитират - ВИТАМИНИ! ПРИЕМАЙТЕ ВИТАМИНИ! Добре, де ще се съгласим! Приемайте витамини, чрез плодове и зеленчуци, Избягвайте хапчетата и всякакви други химии. Яжте храни съдържащи витамините А, С и D. Те ще подобрят имунитета, ще ви заредят с енергия и ще поведат война срещу бактериите в тялото ви. Разбира се и кожата ви ще изглежда по-добре. С един куршум - два заека, както се казва.
  • Имуностимулиращи храни. Като заговорихме за храна, това ни припомни една вълшебна съставка, която също е добър приятел на имунитета. Джинджифилът! Може да си го добавите в чая или да си го хапвате с пчелен мед. Също така бихме препоръчали да си хапвате повече чесън и лук, които също са големи врагове на вирусите.
  • Наспете се! Представям си колко хора харесаха, точно тази точка от всички други. Но всъщност съня спомага за възстановяването на тялото. То си почива и се зарежда с нови сили. А когато сте силни и свежи е доста по-лесно да се справите с атакуващите ви вируси.
  • И последно, но съвсем не маловажно - отървете се от стреса. Спрете да се стресирате и тревожите за дребни и незначителни неща. Това разрушава здравето ви. Опитайте се да сте по-позитивни, да сте над нещата, да гледате по-малко лоши новини, да слушате вечно мрънкащата си колежка и т.н. Отделяйте повече време за себе си. Например медитацията е доста ефикасно средство за успокояване и зареждане с положителна енергия.

Накратко: спокойният, свеж и кален човек, хранещ се правилно и добре, се разболява по-рядко. Пожелаваме го и на вас!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.