Столове за градината от пънове

"Кой е седял на моя стол и го е счупил?.." Не се притеснявайте, за любимият ви стол, той все още може да ви е полезен.

Идеи за градината

Може обаче да не бъде в къщата ви, а на двора или в градината. Особено ако имате и стар пън е възможно да дадете втори живот на вашия стол, свързвайки ги заедно. Вижте как: Старите дървени столове обикновено са съставени от три основни части - облегалка, която е неразделна със задните крака, седалка и предни крака.

Вземете една облегалка, почистете я от праха и мръсотията, ако е необходимо леко изгладете повърхността й с шкурка. Покрийте отгоре с бяла боя, като не се стараете да е прекалено гладко нанесена. Изчакайте да изсъхне. Обработете готовата боядисана повърхност със средно зърнеста шкурка, така че да й придадете вид на "брезова кора".

Прикрепете гърба на стола към предварително подготвения пън, като краката трябва да опират земята. Поставете облегалката по начин, по който след това да бъде удобно за сядане. Отбележете местата за завиване на винтове и пробиване на съответните дупки в краката, за да улесните монтажа.

Направете не по-малко от 2-3 отвора във всеки крак. Използвайте за целта по-дълги винтове. Навийте ги и готово вече имате обновени и ефектни нови столове за градината!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #мебели за градината