Великденски десерт - красиви желирани яйца

Много оригинални великденски яйца могат да бъдат направени от желе. Рецептата е лесна, получават се много красиви и вкусни яйца, към които никой няма да остане безразличен.

Идеи в кухнята

Какво ще ви е нужно:

  • яйца с дебела черупка
  • желе различни цветове
  • шило или остра тънка ножица
  • фуния

Ето как се прави:

Пробийте отвор от по-плоската страна (със шило или остра тънка ножица) и изпразнете яйцата от съдържанието им (може да използвате за приготвянето на козунаци и баници). След това изплакнете добре вътрешността на черупките с топла вода и ги оставете да изсъхнат.

идеи  красиви желирани яйца 112

После пригответе желето, като оставите 1 чаена чаша вода да заври, с постоянно разбъркване добавете две пакетчета зелено желе, докато напълно се разтвори. По същият начин пригответе и другите цветове желе. След това с помощта на фуния напълнете чистите черупки от яйца с желе (за всеки цвят ще ви трябват по три черупки) и поставете в хладилник, поне за 1 час.

идеи  красиви желирани яйца 113

Преди сервиране, внимателно извадете желираните яйца от черупките, сложете ги в чиния (може предварително да ги отъркаляте в захар), украсете със замразени плодове или разбита сметана.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.