5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Идеи за засилване на имунитетаЕто отново настъпи това време, в което телевизионните реклами се наситиха с хапчета и сиропи против настинка и грип. Носовете потекоха и повечето хора около нас взеха да покашлят и да носят кърпички из джобовете си.
Предполагаме, че сте от хората, които предпочитат да вземат мерки и да се погрижат за здравето си, ето затова днес ще ви покажем как да засилите имунната си система и да се предпазите от разболяване.

Каляването е един от начините да изгоните настинката, опитваща се да ви атакува всеки ден през мразовитите дни. След като се загреете с гореш душ в банята, пуснете и студената вода да потече върху вас. Да, сигурно е неприятно докато свикнете, но това ще забърза метаболизма ви и съоветно ще засили имунитета ви. Същата работа ще свърши и престой в сауна или гореща вана и след това последващ студен душ.

Витамините! Навсякъде всички това приказват, тръбят, агитират - ВИТАМИНИ! ПРИЕМАЙТЕ ВИТАМИНИ! Добре, де ще се съгласим! Приемайте витамини, чрез плодове и зеленчуци, Избягвайте хапчетата и всякакви други химии. Яжте храни съдържащи витамините А, С и D. Те ще подобрят имунитета, ще ви заредят с енергия и ще поведат война срещу бактериите в тялото ви. Разбира се и кожата ви ще изглежда по-добре. С един куршум - два заека, както се казва.

Идеи за засилване на имунитета

Имуностимулиращи храни. Като заговорихме за храна, това ни припомни една вълшебна съставка, която също е добър приятел на имунитета. Джинджифилът! Може да си го добавите в чая или да си го хапвате с пчелен мед. Също така бихме препоръчали да си хапвате повече чесън и лук, които също са големи врагове на вирусите.

Наспете се! Представям си колко хора харесаха, точно тази точка от всички други. Но всъщност съня спомага за възстановяването на тялото. То си почива и се зарежда с нови сили. А когато сте силни и свежи е доста по-лесно да се справите с атакуващите ви вируси.

И последно, но съвсем не маловажно - отървете се от стреса. Спрете да се стресирате и тревожите за дребни и незначителни неща. Това разрушава здравето ви. Опитайте се да сте по-позитивни, да сте над нещата, да гледате по-малко лоши новини, да слушате вечно мрънкащата си колежка и т.н. Отделяйте повече време за себе си. Например медитацията е доста ефикасно средство за успокояване и зареждане с положителна енергия.

Идеи за засилване на имунитета

Накратко: спокойният, свеж и кален човек, хранещ се правилно и добре, се разболява по-рядко. Пожелаваме го и на вас!