5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
ananas 01

Когато настъпи зимата, задължително донася със себе си и периода на кашлиците. Противната, мъчеща и продължителна, раздираща кашлица.

Всички у дома мразим това и настръхваме при звука буху-буху, идващ от детската стая. Защото се започва едно пиене на сиропи против кашлица, които не винаги имат положителен ефект. Честно казано последните пъти в които детето ни беше болно, изпи най-различни марки сиропи, предписани от личния ни лекар и вместо да се успокои гърлото, досадното бухане се усилваше. Единствено намаляше когато прилагахме техники и рецепти от народната медицина или натурални продукти с доказано успокояващо действие.

Не ви убеждаваме да не ползвате сироп за кашлица, това си е ваш избор, но се оказва, че сока от ананас е в пъти по-ефективен от него. Тази напитка ще облекчи болката в гърлото и ще успокои кашлицата.

Защо ананасът е толкова полезен в случая? Той съдържа бромелаин, който е много мощен ензим, намалящ възпалението и премахващ бактериите.
Бромелаинът принадлежи към група протеинови храносмилателни ензими и действа като антиоксидант и се бори успешно с инфекциите.

Ето как можем да си направите сироп за кашлица от ананас! Ще ви е нужно:
  • 200 мл ананасов сок
  • 200 мл сок от лимон (прясно изцеден)
  • отрежете 5 см от корена джинджифил и настържете ситно на ренде
  • 1 супена лъжица мед (доказано успокояващо действие)
  • щипка лют червен пипер
  • щипка сол
  • щипка куркума (по избор)
Смесете и разбъркайте добре всички съставки. Пийте от този сироп по 3-пъти на ден и кашлицата ще избяга от вас възможно най-скоро.

Внимание! Това не е медицински съвет! Не се самолекувайте, но и не се натъпквайте с лекарства, за по-бърз ефект. Възползвайте се от натуралните продукти, които днес са толкова достъпни и имат благотворен ефект за организма ви.


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ето как можем да спрем кашлицата и да се отървем от хремата чрез натурални средства...

Домашни близалки за децата против кашлица...

Лечебни рецепти от лучени обелки...